We doen het samen

Therapeutisch Centrum 2Tango in Veghel

Ons team – Even voorstellen…

Brenda Mes

Locatie Veghel – E-mail: brenda@2tangocoaching.nl

 

Mijn passie voor paarden bestaat al sinds mijn vijfde levensjaar. Het paardenwereldje trok mij niet waardoor ik op mijn zeventiende besloot de paardensport achter me te laten en me te concentreren op een studie. In 2004 heb ik mijn HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring binnen de hulpverlening. Jaren werkte ik als adviseur, toezichthouder en gedragstrainer bij de reclassering. Daarnaast heb ik werkervaring binnen de Raad voor de Kinderbescherming in Nieuw Zeeland en binnen de GGz als begeleider op een gesloten afdeling. Mijn passie voor paarden heeft me nooit verlaten. Gelukkig kan ik met 2Tango mijn twee liefdes, paarden en mensen, op een prachtige manier combineren.
Naast het werken met mensen en dieren heb ik ook een grote passie voor reizen. Nieuw zeeland was echt een hoogte punt waar ik twee jaar mocht wonen en werken. De bergen, de zee en de bossen waren allemaal dichtbij. Ik vond het er heerlijk. Ook IJsland, Cambodja en Japan waren onvergetelijk! In mijn vrije tijd breng ik in Nederland ook veel tijd door in de natuur. Ik houd er van om samen met Jack lange bosritten te maken. Samen in vliegende galop over de bospaden met de wind in onze haren en de zon op ons gezicht, ik kan me bijna niets mooiers voorstellen! Ook ben ik samen met pepper vaak in de bossen te vinden. Veel buiten in de natuur zijn geeft me rust en een fris hoofd met nieuwe energie. Als ik niet buiten te vinden ben dan lig ik het liefst te luieren op de bank met een goed boek of een serie. Als ik energie over heb dan hou ik enorm van dansen. Ik heb in mijn leven allerlei soorten dansen gedaan maar de laatste jaren is salsa een heerlijke bezigheid waar ik ook echt vrolijk van word. 

Wist je dat…

Brenda het liefste met skippy werkt en brenda en Jack samen in het bos in hun element zijn

Brenda houdt van het paardengeurtje

Brenda en pepper net een komisch duo zijn. Maree krijgt de lachkriebels als ze Brenda met pepper bezig ziet

Brenda een hekel heeft aan spinnen en meikevers…. bbbrrrr… ze zorgt ervoor dat ook de buren dat weten!

Brenda en Ilaria uren kunnen kletsen over van alles

Brenda en Katja graag samen met de hondjes wandelen

Brenda haar dromen najaagt. Ze gaat graag op avontuur en geen idee is te gek! Ze zoekt graag naar hoe en waarom iets wél kan.  haar dromen najaagt

Brenda en Maree in de zomer graag buiten tussen de paarden slapen. 
Brenda het net zo goed voor een verborgen camera programma had kunnen werken. Ze zou er zooo goed in zijn!

Maree Loose

Locatie Veghel – E-mail: Maree@2tangocoaching.nl

Mensen écht willen helpen,  dat wil ik al zo lang ik me kan herinneren. Net zoals de liefde voor paarden, die heb ik ook al zo lang ik me kan herinneren. Ik voelde direct aan wat voor een bijzondere, spirituele dieren het zijn en voelde me vanaf moment één onwijs met hen verbonden. De uitspraak: ‘the road to my heart is paved with hoofprints’ is dan ook zeker op mij van toepassing.
Soms moet ik mezelf even knijpen om me te beseffen dat ik mijn twee aller grootste passies met elkaar kan combineren in ons prachtige bedrijf. Na mijn eigen therapietraject bij de paarden omdat ik Burn-Out was, ben ik geïnspireerd geraakt om dit werk zelf ook te gaan doen. Ik denk dat dat mij ook een goede hulpverlener maakt, ik wéét namelijk zo goed hoe het is om aan de andere kant van de tafel (of het paard) te zitten. Samen met onze paarden écht kunnen helpen, daar maakt mijn hart een sprongetje van! Naast mijn werk bij 2Tango ben ik ook helemaal gek van reizen. Ik wil graag iedere geheime plek van de wereld ontdekken. Ik ga graag op avontuur. Ook zit er wel een klein snelheidsduiveltje in mij. Ik vind het heerlijk om in rengalop met onze paarden door de bossen te kletteren, maar ook om op mijn ski’s door de poedersneeuw te racen.  Ultiem genieten!

Wist je dat…

Marée is officieus kampioen in rommel maken en vergeten om op te ruimen. Wanneer Brenda ’s ochtends aan komt bij 2Tango weet ze direct of Marée de vorige dag is geweest. (oeps…)
Marée nog altijd stiekem hoopt dat Mitch ooit in een prins veranderd na een kus… ze zou wel met hem willen trouwen als hij een man was, zóveel houdt ze van hem.
Marée is het meest blij wanneer ze lekker met de paarden in de bossen is het de hoeven hoort kletteren in galop op de bospaden.
Marée was juf op de basisschool voordat ze bij 2Tango kwam. Liefde voor kinderen zit bij haar diep in haar hart, vandaar dat veel van de kinderen die bij 2Tango komen bij haar in therapie zijn.
Met Marée is het nooit saai… zélfs niet in haar slaap. Ze beleeft de grootste avonturen in haar dromen en houdt zelfs haar mond niet dicht wanneer ze slaapt. Dit zorgt voor veel grappige verhalen aan de ontbijttafel.
Marée heeft een bijzondere voorliefde voor wasmiddel en wasverzachter… het liefst stopt ze in iedere winkel bij deze afdeling om overal even aan te snuffelen. Ruikt altijd fris! Behalve bij de paarden… daar is paardenparfum favoriet.
Marée en Brenda hebben altijd de grootste lol samen over veel dingen die anderen helemaal niet zo grappig vinden… tja, wat zullen we erover zeggen? Je had erbij moeten zijn?

Ilaria Caputo

Locatie Veghel – E-mail: ilaria@2tangocoaching.nl

Het gedrag van mensen fascineert me. Waarom doen ze wat ze doen? Met die gedachte ben ik begonnen aan een universitaire marketingopleiding. Na mijn studie rolde ik in een baan, maar ik wilde meer dan alleen achter mijn computer zitten. Ik wilde met mensen werken!

Toen ik aan de opleiding Intuïtief Coachen begon, bedacht ik me wat ik later met de opleiding zou willen. Ik wilde wel graag ondernemers helpen met hun bedrijf, en het leek me ook wel wat om paardencoach te worden.

Nu, een paar jaar later, komen mijn dromen samen. Ik help ondernemers met hun (online) zichbaarheid, door te werken aan marketing, strategie en mindset. De paarden hebben hier een belangrijke rol in en helpen om als ondernemer echt diep bij jezelf te kunnen komen. Daar word ik blij van!

Wist je dat…

Ilaria heeft een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder.
Ilaria haar lievelingspaard is Zorro. Zo klein als ze is, en zo groot als hij is, zijn ze een mooi team.
Ilaria kan soms helemaal in een deuk liggen om haar eigen grappen. Soms floept ze er opeens wat uit en bedenkt ze zich erna pas dat dat niet zo handig was…
Ilaria is naast Zorro ook verliefd op haar kat Nacho.
Ilaria houdt heel erg van thee. Ze heeft thuis tientallen verschillende smaken en koopt bijna ieder weekend wel een nieuwe soort als excuus dat het “toch wel op gaat”.
Ilaria houdt heel erg van buitenritjes. Ze kan uren kletsen met Brenda, waardoor de rit soms wel twee keer zolang duurt.

Katja Leurs

Locatie Weert – E-mail: Katja@2tangocoaching.nl

Tijdens een verjaardagsfeestje kwam ik voor het eerst in aanraking met paarden. Het was niet te missen dat ik meteen verkocht was, en kreeg voor mijn 7e verjaardag zelf een paardrijles cadeau. Dolgelukkig en enthousiast was ik vanaf die dag niet meer op de manege weg te slaan. In de zomervakanties ging ik werken op een handelstal. Paarden hebben mij veel geleerd, want ze hebben mij van laten ervaren dat ze je intentie voelen.

Toen ik tegen mijn eigen valkuilen aanliep, ging ik op zoek naar wat mij verder kon helpen. Ik ben toen een communicatie opleiding coaching, NLP& HNLP en daarna ook de master gaan volgen. Waardoor ik veel inzichten kreeg, oa dat ik een aantal overtuigingen, gedrag en communicatie had (aan)geleerd had die echt helemaal niet meer voor mij werkte. Hierdoor raakte ik enorm geïnspireerd dat ik ook anderen in hun zoektocht kon ondersteunen, zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. En hoe mooi is dat wanneer je je eigen pad loopt, deze toch weer terug komt bij je kern en kom ik na alle jaren toch alsnog “in de paarden” terecht. Alleen nu met een berg ervaring, levenslessen en veel toegevoegde waarde voor anderen. I love it!

Wist je dat…

Katja het liefst een hele dierentuin zou houden, het “assortiment” is nu paarden Clever en Gladur, hond Blitz en een poes met de naam Muis

Katja echt kan genieten van een luie zondagmorgen met een lekker koffietje en samen met Blitz en Muis hangend op de bank

Katja en Blitz echte maatjes zijn en uren met een balletje kunnen spelen

Katja 2 weken in een koude caravan geslapen heeft om bij de geboorte van Clever te kunnen zijn, maar dat Clever midden op de dag geboren is. En Katja was dus net te laat. Evengoed zijn ze sindsdien onafscheidelijk.

Katja niet kan koken, dit jaar heeft ze voor het eerst een pannenkoek gebakken!

Missie en visie

Wij, Brenda en Maree, zijn de eigenaren van therapeutisch centrum 2tango. Samen met ons paardenteam en met ons mensenteam helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Met onze jarenlange ervaring en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om trauma en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft. We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen en balans te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken. Dat doen we door zowel evidence based als practice based interventies te combineren en aan te bieden. Kortom we doen wat werkt! En dat doen we samen, met jou en met de paarden.

Zorro

Ons mooie grote zwarte paard is de leider van onze paardenKudde. Hij is rustig, eerlijk, trots en dominant en dat maakt hem waardige leider. Wanneer er iets de eten is dan is hij de eerste die zijn plek kiest en dan smakt hij er lustig op los. Meestal vliegt het eten in het rond en daar geniet hij zichtbaar van.

In therapie is Zorro vriendelijk maar enigszins afstandelijk. Hij gaat gemakkelijk over grenzen heen en gebruikt zijn hele lijf om je daaraan te herinneren. Het lukt hem door zijn narcoleptie niet goed om je te dragen in therapie. Als hij wat langer stil staat dan valt hij gemakkelijk in slaap en lukt het hem niet altijd goed om zijn evenwicht te houden. Daarom doen we met Zorro vooral spiegelsessies vanaf de grond

Skippy

Onze klein knappe dame. Ze is 1.38 hoog en haar originele naam is Neeltje. Wij vonden skippy meer toepasselijk omdat ze zowel vrolijk als ondeugend is. Ze is de rechterhand van Zorro en de twee zijn dan ook veel samen te vinden. Naar de andere paarden is skippy niet zo heel lief en slaat ze snel naar achter als haar iets niet zint. De andere paarden zijn dan ook een beetje bang voor skippy. Skippy is onze kleinste pony en onze enige dame

In therapie is skippy heel erg lief en zacht maar ook wel duidelijk. Als we spiegelsessies vanaf de grond doen is skippy duidelijk en respectvol. Wanneer ze iemand mag dragen dan is ze stoer en sterk.

Mitch

Mitch is onze grote vriendelijke reus. Hij is niet super hoog met een schofthoogte van 160 maar hij is wel breed. Mitch is te herkennen aan zijn prachtige zwarte staart. Hij is in de kudde vaak te vinden met Zorro en skippy. Hij is soms een beetje stoïcijns en lijkt niet altijd door te hebben wat er speelt. Mitch is enorm lomp en heeft niet altijd in de gaten dat hij overkomt als een onbeweeglijke tank!

In de therapie is Mitch een knuffelkont. Hij is sterk en draagt met gemak je verdriet, angst of boosheid. Mitch is duidelijk en kan heel precies aangeven waar het om gaat. Daarnaast is hij er een ster in om je te helpen met zelfvertrouwen.

Baloo

Hij is in de kudde niet zo geliefd. Hij is graag een beetje op zichzelf en als een ander paard bij hem wil staan dan jaagt hij die niet alleen het liefste weg maar heel graag jaagt hij ze het hele land over. Met yellow kan hij goed opschieten en de twee staan dan ook vaak te spelen en te stoeien met elkaar.

In de therapie gebruiken we Baloo met name in spiegelsessies vanaf de grond. Hij is er heel goed in om alles heel groot te maken. Hij maakt thema’s die spelen haarfijn visueel en vergroot het ook nog eens voor je uit. Zo moet je er wel echt naar kijken.

Yellow

Hij is ons jongste paard. Hij is speels en rent graag over het land. Waar hij de kans krijgt zal hij direct zijn dominantie laten zien. Yellow is vrolijk en speelt graag met Baloo en Jack. Met jack blijft het vriendelijk en met Baloo loopt een stoeipartijtje wel eens uit op een echte vechtpartij.

In de therapie wordt yellow met name ingezet in spiegelsessies vanaf de grond. Hij is erg sensitief en reageert direct. Hij is altijd in voor knuffelen maar maakt daar ook heel handig gebruik van als jij je grenzen niet goed aangeeft. Yellow wordt vaak ingezet als het gaat om grenzen en eigen pad bewandelen.

Jack

Hij is ons oudste paard. Hij is heel zachtaardig en staat onderaan de kudde. Jack vermijd het liefste problemen en wacht netjes zijn beurt af. Jack is erg fit en speels. Hij daagt yellow regelmatig uit voor een potje stoeien en kroelen.

In therapie wordt Jack ingezet om je te dragen en om je zelfvertrouwen te vergroten. Jack is erg betrouwbaar en stabiel. Dat maakt hem erg geliefd en prettig om mee samen te werken.

Pepper

Onze pepper is de zwarte labrador hond die altijd aanwezig is op stal. Pepper is een echte vriendin voor mensen en dieren. Ze is super speels en enthousiast en wil het liefst de hele dag voetballen of paardenpoep eten.

In therapie is pepper niet vaak aanwezig omdat ze de neiging heeft om de wereld te verkennen als je haar even niet in de gaten houdt. Soms is pepper met een verzorger mee klusjes doen en dan komt ze als dat nodig is soms ineens de sessie binnen rennen. Vaak komt ze je iets brengen. Bij sessies binnen komt pepper vaak steunen en troosten.

Wall of fame

Zoetje

Zoetje was Brenda’s eerste pony. Zoetje was klein en zij en Brenda hadden een bijzondere band. Helaas bleek al snel dat zoetje niet zo zoet was naar andere mensen. Ze viel voornamelijk kleine kinderen aan zodra die de wei binnenstapte. Zoetje kon daarom al snel niet meer ingezet worden voor therapie. Daarom heeft zoetje lang gewoon yellow en later ook Jack gezelschap gehouden. Toen er nog meer paarden kwamen voelde zoetje zich niet meer lekker. Ze zonderde zich af en zag er niet meer zo gelukkig uit. Toen Brenda besloot om een nieuw huis voor haar te zoeken viel dat heel zwaar. Maar een leuk gezin met 3 kinderen vond haar helemaal geweldig. Zoetje leek hen ook super leuk te vinden. Ze was heel zacht en knuffelig naar de kinderen en dat was iets wat wij hier niet eerder van haar zagen. Voor ons gevoel heeft zoetje haar eigen nieuwe huis uitgezocht en we horen nog regelmatig van haar nieuwe mensen dat het heel goed met haar gaat

Sproet

een heel bijzonder paard. Hij had 2 blauwe ogen en enorm veel behang. Hij keek de kat uit de boom en leek er altijd het zijne van te denken. Sproet heeft in de therapie een paar sessies gedaan en dat beviel hem niet zo goed. Hij nam de gevoelens en energie van de mensen over en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hij zag er al snel zwaar en ongelukkig uit. Toen de dierenarts hem onderzocht bleek hij ziek te zijn. Hij had vanalles waarmee we hem helaas niet meer konden helpen. De dierenarts heeft toen aangegeven dat het beter was om sproet in te laten slapen. Wat een enorm verdriet hadden we daarvan. Hij was zo kort nog maar bij ons en toen moesten we al weer afscheid nemen. Een enorm moeilijke beslissing maar toen hij eenmaal naar de eeuwige weide was voelde we pas hoe zwaar zijn energie was die hij mee droeg. In de kudde ontstond een serene rust en het voelde alsof er heel veel ruimte ontstond. Dat was voor ons de bevestiging dat het een goede beslissing was geweest om sproet van zijn bijzonder mooie paardenlichaam te verlossen.

RIP lieve Sproet

Jona

Jona was een enorm lieve knuffel pony. Ze was erg geliefd zowel bij de mensen als in haar paardenKudde. Mitch was na het overlijden van sproet wat rustiger geworden en werd direct verliefd op Jona toen hij haar zag. De twee waren onafscheidelijk. Jona lag vaak te zonnen op het land en iedere mogelijkheid om te knuffelen met mensen nam ze graag aan. We kregen Jona geschonken van zorgboerderij Japara. Ze heeft bij ons in 8 maanden veel mensen geholpen en gedragen. Ze was zacht, rustig en warm. Op een ochtend kwam Brenda de paarden voeren. Jona lag op de grond en wilde niet opstaan. De dierenarts concludeerde koliek en wist al snel te vertellen dat ze het waarschijnlijk niet zou overleven. Natuurlijk waren we enorm verdrietig. We hebben met het hele team en verzorgers afscheid genomen van haar. Toen de dierenarts kwam om haar te verlossen was ze zelf al bijna overgegaan. Lieve Jona we missen je nog elke dag!

RIP Jona