We doen het samen

Therapeutisch Centrum 2Tango in Veghel

Ons team – Even voorstellen…

Brenda Mes

Eigenaar en 2Tango therapeut
Locatie Veghel – E-mail: brenda@2tangocoaching.nl

 

Mijn passie voor paarden bestaat al sinds mijn vijfde levensjaar. Het paardenwereldje trok mij niet waardoor ik op mijn zeventiende besloot de paardensport achter me te laten en me te concentreren op een studie. In 2004 heb ik mijn HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring binnen de hulpverlening. Jaren werkte ik als adviseur, toezichthouder en gedragstrainer bij de reclassering. Daarnaast heb ik werkervaring binnen de Raad voor de Kinderbescherming in Nieuw Zeeland en binnen de GGz als begeleider op een gesloten afdeling. Mijn passie voor paarden heeft me nooit verlaten. Gelukkig kan ik met 2Tango mijn twee liefdes, paarden en mensen, op een prachtige manier combineren.
Naast het werken met mensen en dieren heb ik ook een grote passie voor reizen. Nieuw zeeland was echt een hoogte punt waar ik twee jaar mocht wonen en werken. De bergen, de zee en de bossen waren allemaal dichtbij. Ik vond het er heerlijk. Ook IJsland, Cambodja en Japan waren onvergetelijk! In mijn vrije tijd breng ik in Nederland ook veel tijd door in de natuur. Ik houd er van om samen met Jack lange bosritten te maken. Samen in vliegende galop over de bospaden met de wind in onze haren en de zon op ons gezicht, ik kan me bijna niets mooiers voorstellen! Ook ben ik samen met pepper vaak in de bossen te vinden. Veel buiten in de natuur zijn geeft me rust en een fris hoofd met nieuwe energie. Als ik niet buiten te vinden ben dan lig ik het liefst te luieren op de bank met een goed boek of een serie. Als ik energie over heb dan hou ik enorm van dansen. Ik heb in mijn leven allerlei soorten dansen gedaan maar de laatste jaren is salsa een heerlijke bezigheid waar ik ook echt vrolijk van word. 

Wist je dat…

Brenda het liefste met onze gevlekte paarden werkt. Met mitch vindt ze het geweldig om dressuur te rijden in de bak en brenda en Jack zijn samen in het bos in hun element

Brenda houdt van het paardengeurtje

Brenda en pepper net een komisch duo zijn. Maree krijgt de lachkriebels als ze Brenda met pepper bezig ziet

Brenda een hekel heeft aan spinnen en meikevers…. bbbrrrr… ze zorgt ervoor dat ook de buren dat weten!

Brenda en Maree uren en dagen achter elkaar kunnen kletsen over van alles

Brenda haar dromen najaagt. Ze gaat graag op avontuur en geen idee is te gek! Ze zoekt graag naar hoe en waarom iets wél kan. 

Brenda en Maree in de zomer graag buiten tussen de paarden slapen. 
Brenda het net zo goed voor een verborgen camera programma had kunnen werken. Ze zou er zooo goed in zijn!

Maree Loose

Eigenaar en 2Tango therapeut
Locatie Veghel – E-mail: Maree@2tangocoaching.nl

Mensen écht willen helpen,  dat wil ik al zo lang ik me kan herinneren. Net zoals de liefde voor paarden, die heb ik ook al zo lang ik me kan herinneren. Ik voelde direct aan wat voor een bijzondere, spirituele dieren het zijn en voelde me vanaf moment één onwijs met hen verbonden. De uitspraak: ‘the road to my heart is paved with hoofprints’ is dan ook zeker op mij van toepassing.
Soms moet ik mezelf even knijpen om me te beseffen dat ik mijn twee aller grootste passies met elkaar kan combineren in ons prachtige bedrijf. Na mijn eigen therapietraject bij de paarden omdat ik Burn-Out was, ben ik geïnspireerd geraakt om dit werk zelf ook te gaan doen. Ik denk dat dat mij ook een goede hulpverlener maakt, ik wéét namelijk zo goed hoe het is om aan de andere kant van de tafel (of het paard) te zitten. Samen met onze paarden écht kunnen helpen, daar maakt mijn hart een sprongetje van! Naast mijn werk bij 2Tango ben ik ook helemaal gek van reizen. Ik wil graag iedere geheime plek van de wereld ontdekken. Ik ga graag op avontuur. Ook zit er wel een klein snelheidsduiveltje in mij. Ik vind het heerlijk om in rengalop met onze paarden door de bossen te kletteren, maar ook om op mijn ski’s door de poedersneeuw te racen.  Ultiem genieten!

Wist je dat…

Marée is officieus kampioen in rommel maken en vergeten om op te ruimen. Wanneer Brenda ’s ochtends aan komt bij 2Tango weet ze direct of Marée de vorige dag is geweest. (oeps…)
Marée nog altijd stiekem hoopt dat Mitch ooit in een prins veranderd na een kus… ze zou wel met hem willen trouwen als hij een man was, zóveel houdt ze van hem.
Marée is het meest blij wanneer ze lekker met de paarden in de bossen is het de hoeven hoort kletteren in galop op de bospaden.
Marée was juf op de basisschool voordat ze bij 2Tango kwam. Liefde voor kinderen zit bij haar diep in haar hart, vandaar dat veel van de kinderen die bij 2Tango komen bij haar in therapie zijn.
Met Marée is het nooit saai… zélfs niet in haar slaap. Ze beleeft de grootste avonturen in haar dromen en houdt zelfs haar mond niet dicht wanneer ze slaapt. Dit zorgt voor veel grappige verhalen aan de ontbijttafel.
Marée heeft een bijzondere voorliefde voor wasmiddel en wasverzachter… het liefst stopt ze in iedere winkel bij deze afdeling om overal even aan te snuffelen. Ruikt altijd fris! Behalve bij de paarden… daar is paardenparfum favoriet.
Marée en Brenda hebben altijd de grootste lol samen over veel dingen die anderen helemaal niet zo grappig vinden… tja, wat zullen we erover zeggen? Je had erbij moeten zijn?

Audrey Sengers

Therapeut
Locatie Veghel – E-mail: audrey@2tangocoaching.nl

Wat was ik altijd blij wanneer het weer zaterdag was! Ik mocht weer naar de paarden! Toen ik 10 was zat ik al bij de ruitergidsen en dus was ik iedere zaterdagmiddag op de manage te vinden en was ik daar bezig met allerlei klusjes en vooral met knuffelen met de paarden! Als we klaar waren met alle klusjes haalden we kattenkwaad uit, verstopten we ons tussen de hooibalen en vielen we met kruiwagen en al, om van het lachen. Die soms ook nog vol met mest zat!

Toen ik vele jaren en zaterdagen later in Nijmegen SPH ging studeren, stopte ik met paardrijden. De liefde voor paarden bloeide weer helemaal op tijdens mijn tussenjaar in Nieuw-Zeeland. Het was geweldig om daar op een boerderij te wonen en daar te  weer te mogen werken met paarden. Iedere vrije dag maakten we lange ritten door de bergen en gingen we met de paarden op avontuur. Terug in Nederland heb ik bij 2Tango mijn eigen traject gevolgd en ben ik aansluitend de opleiding psychosociale paardentherapie gaan volgen, uiteraard ook bij 2Tango. Ik wilde hulpverlening en paarden altijd al combineren maar zoals dat vaker gaat, ik bleef maar uitstellen, je kent het vast wel…

Maar nu is het de tijd! Het is een droom die is uitgekomen dat ik nu eindelijk dit mag doen! En wie wil er nou ook niet (bijna) altijd buiten en in de natuur werken! Het is heerlijk. Bij 2Tango heb ik ervaren dat het soms de uitdaging is om dat waar je tegen aanloopt, letterlijk voor je te zien of dit zelf te kunnen benoemen en aan te pakken. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen leven en dat mag je ook zijn! Ik wil dus vooral luisteren naar jouw verhaal, want misschien heb je het zelf nog niet gezien, maar in jouw verhaal zit vaak het antwoord! Als ik niet bij 2Tango ben vind ik het leuk om meerdere dagen op pad te gaan met een backpack op mijn rug en een klein tentje mee om in te slapen. Ik pas heel graag op mijn leuke neefjes, spreek graag met vriendinnen af en dans en muziek behoren ook zeker tot mijn passies.

Wist je dat…

Audrey heeft vaak Bridget Jones momentjes. Soms lekker onhandig en stuntelig maar ach…. Je moet er maar gewoon om kunnen lachen.

Audrey rijdt op Jack. Hij is dan wel het oudste paard van de kudde maar is zeker nog altijd in voor een ritje!

Audrey voor dat zij bij 2Tango is gaan werken op verschillende groepen heeft gewerkt in de jeugdzorg, psychiatrie en gehandicaptenzorg. Daar vond ze het heel erg leuk om op een creatieve manier mensen te begeleiden en (soms zonder dat de mensen het zelf door hadden) hun doelen te laten behalen.

Audrey is soms een beetje een rommelkont. Meestal ruimt ze het later wel weer op, maar hier een cap, daar een zweep… Overal kan je spullen van Audrey zien liggen.

 Audrey vindt zelf dat ze goede humor heeft, maakt veel woordgrapjes en is soms dan de enige die hardop moet lachen… Oeps! favoriet.

Audrey pas laat haar rijbewijs heeft gehaald. Maar mocht je nu een knalgele Citroen voorbij zien racen, dan is de kans groot dat Audrey achter het stuur zit!

Missie en visie

Wij, Brenda en Maree, zijn de eigenaren van therapeutisch centrum 2tango. Samen met ons paardenteam en met ons mensenteam helpen we jou het beste uit jezelf te halen. Met onze jarenlange ervaring en levenslange liefde voor paarden helpen we jou om trauma en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft. We willen zoveel mogelijk mensen in Nederland laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen en balans te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken. Dat doen we door zowel evidence based als practice based interventies te combineren en aan te bieden. Kortom we doen wat werkt! En dat doen we samen, met jou en met de paarden.

Flugel

Let you smile change the world, create the world you dream of!

Flugel is het jongere zusje van Saela. In de kudde is ze ook vaak samen te vinden met Jack en Mitch. Met Zorro heeft ze een haat/liefde verhouding. Flugel is lief, stabiel en knuffelig, heeft enorm veel humor en is erg gericht op mensen. Ze heeft ook een heel eigen wil en dat maakt haar erg bijzonder en geliefd. In therapie is Flugel bereid om je te helpen met keuzes maken, grenzen aan te geven en je te dragen als je het moeilijk hebt. Kortom ze is van alle markten thuis!

Saela

Never lose you inner flame, create the world you dream of!

Saela is de leider van onze kudde. Ze is de oudere zus van Flugel en ze neemt haar dan ook altijd in bescherming tegen de andere paarden in de kudde. Saela heeft zelf niet zoveel op met de rest van de paarden. Ze is graag bij haar zusje en anders liever alleen. In therapie is ze heel duidelijk en weet ze precies wat ze wil. Ze is lief en vrolijk en ondanks haar kleine uiterlijk kan ze je met gemak dragen. Daarnaast is Saela heel erg gevoelig en dat maakt haar een prachtig therapiepaard

 

Mitch

What i am looking for is not out there…. it’s in me, create the world you dream of!

Mitch is onze grote vriendelijke reus. Hij is niet super hoog met een schofthoogte van 160 maar hij is wel breed. Mitch is te herkennen aan zijn prachtige zwarte staart. Hij is in de kudde vaak te vinden met Zorro en skippy. Hij is soms een beetje stoïcijns en lijkt niet altijd door te hebben wat er speelt. Mitch is enorm lomp en heeft niet altijd in de gaten dat hij overkomt als een onbeweeglijke tank!

In de therapie is Mitch een knuffelkont. Hij is sterk en draagt met gemak je verdriet, angst of boosheid. Mitch is duidelijk en kan heel precies aangeven waar het om gaat. Daarnaast is hij er een ster in om je te helpen met zelfvertrouwen.

Baloo

Energy flows where intention goes, create the world you dream of!

Hij is in de kudde niet zo geliefd. Hij is graag een beetje op zichzelf en als een ander paard bij hem wil staan dan jaagt hij die niet alleen het liefste weg maar heel graag jaagt hij ze het hele land over. Met yellow kan hij goed opschieten en de twee staan dan ook vaak te spelen en te stoeien met elkaar.

In de therapie gebruiken we Baloo met name in spiegelsessies vanaf de grond. Hij is er heel goed in om alles heel groot te maken. Hij maakt thema’s die spelen haarfijn visueel en vergroot het ook nog eens voor je uit. Zo moet je er wel echt naar kijken.

Zorro

Sometimes in the wind of change we find our true direction, create the world you dream of!

Ons mooie grote zwarte paard is rustig, eerlijk, trots en dominant. Wanneer er iets de eten is dan is hij de eerste die zijn plek kiest en dan smakt hij er lustig op los. Meestal vliegt het eten in het rond en daar geniet hij zichtbaar van.

In therapie is Zorro vriendelijk maar enigszins afstandelijk. Hij gaat gemakkelijk over grenzen heen en gebruikt zijn hele lijf om je daaraan te herinneren. Het lukt hem door zijn narcoleptie niet goed om je te dragen in therapie. Als hij wat langer stil staat dan valt hij gemakkelijk in slaap en lukt het hem niet altijd goed om zijn evenwicht te houden. Daarom doen we met Zorro vooral spiegelsessies vanaf de grond

Jack

Te be soft is to be powerful, create the world you dream of!

Hij is ons oudste paard. Hij is heel zachtaardig en staat onderaan de kudde. Jack vermijd het liefste problemen en wacht netjes zijn beurt af. Jack is erg fit en speels. Hij daagt yellow regelmatig uit voor een potje stoeien en kroelen.

In therapie wordt Jack ingezet om je te dragen en om je zelfvertrouwen te vergroten. Jack is erg betrouwbaar en stabiel. Dat maakt hem erg geliefd en prettig om mee samen te werken.

Pepper

Onze pepper is de zwarte labrador hond die altijd aanwezig is op stal. Pepper is een echte vriendin voor mensen en dieren. Ze is super speels en enthousiast en wil het liefst de hele dag voetballen of paardenpoep eten.

In therapie is pepper niet vaak aanwezig omdat ze de neiging heeft om de wereld te verkennen als je haar even niet in de gaten houdt. Soms is pepper met een verzorger mee klusjes doen en dan komt ze als dat nodig is soms ineens de sessie binnen rennen. Vaak komt ze je iets brengen. Bij sessies binnen komt pepper vaak steunen en troosten.

Elmo

Onze Elmo is het jongste lid van de 2Tango familie. Hij is super enthousiast en begroet iedereen heel vrolijk bij binnenkomst.  Hij is de wereld nog volop aan het ontdekken en stopt alles in zijn mond wat hij tegenkomt. Ook paardenpoep behoort tot een van zijn favoriete delicatessen. Gelukkig voor hem, maar wat minder gelukkig voor ons (bah).. is er paardenpoep in overvloed aanwezig en eet hij graag zijn buikje er aan rond.  In therapie wordt Elmo nog niet echt betrokken, hij mag eerst nog flink groeien en volwassen worden. Voor nu houdt hij het bij mensen gezelschap houden wanneer we binnen in gesprek zijn.

Ode aan al onze vrijwilligers!

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij doen wat we doen! Zij zorgen dat onze paarden getraind worden, dat ze een schone paddock hebben en dat ze ‘s avonds lekker te eten hebben. Dankzij onze vrijwilligers zijn onze paarden gezond en kunnen wij met ze werken! We boffen enorm met zo’n mooi clubje meiden bij elkaar. Dit zijn de meiden van 2Tango, dit zijn: elke, Christel, Floor, Larissa, audrey en pleun. We zijn ze enorm dankbaar voor hun loyaliteit, hun warmte, hun gezelligheid, hun hulp, hun humor en hun liefde en goede zorgen voor onze dieren! Zij mogen dan ook zeker niet ontbreken op een pagina over ons

Wall of fame

Zoetje

Zoetje was Brenda’s eerste pony. Zoetje was klein en zij en Brenda hadden een bijzondere band. Helaas bleek al snel dat zoetje niet zo zoet was naar andere mensen. Ze viel voornamelijk kleine kinderen aan zodra die de wei binnenstapte. Zoetje kon daarom al snel niet meer ingezet worden voor therapie. Daarom heeft zoetje lang gewoon yellow en later ook Jack gezelschap gehouden. Toen er nog meer paarden kwamen voelde zoetje zich niet meer lekker. Ze zonderde zich af en zag er niet meer zo gelukkig uit. Toen Brenda besloot om een nieuw huis voor haar te zoeken viel dat heel zwaar. Maar een leuk gezin met 3 kinderen vond haar helemaal geweldig. Zoetje leek hen ook super leuk te vinden. Ze was heel zacht en knuffelig naar de kinderen en dat was iets wat wij hier niet eerder van haar zagen. Voor ons gevoel heeft zoetje haar eigen nieuwe huis uitgezocht en we horen nog regelmatig van haar nieuwe mensen dat het heel goed met haar gaat

Sproet

een heel bijzonder paard. Hij had 2 blauwe ogen en enorm veel behang. Hij keek de kat uit de boom en leek er altijd het zijne van te denken. Sproet heeft in de therapie een paar sessies gedaan en dat beviel hem niet zo goed. Hij nam de gevoelens en energie van de mensen over en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hij zag er al snel zwaar en ongelukkig uit. Toen de dierenarts hem onderzocht bleek hij ziek te zijn. Hij had vanalles waarmee we hem helaas niet meer konden helpen. De dierenarts heeft toen aangegeven dat het beter was om sproet in te laten slapen. Wat een enorm verdriet hadden we daarvan. Hij was zo kort nog maar bij ons en toen moesten we al weer afscheid nemen. Een enorm moeilijke beslissing maar toen hij eenmaal naar de eeuwige weide was voelde we pas hoe zwaar zijn energie was die hij mee droeg. In de kudde ontstond een serene rust en het voelde alsof er heel veel ruimte ontstond. Dat was voor ons de bevestiging dat het een goede beslissing was geweest om sproet van zijn bijzonder mooie paardenlichaam te verlossen.

RIP lieve Sproet

Jona

Jona was een enorm lieve knuffel pony. Ze was erg geliefd zowel bij de mensen als in haar paardenKudde. Mitch was na het overlijden van sproet wat rustiger geworden en werd direct verliefd op Jona toen hij haar zag. De twee waren onafscheidelijk. Jona lag vaak te zonnen op het land en iedere mogelijkheid om te knuffelen met mensen nam ze graag aan. We kregen Jona geschonken van zorgboerderij Japara. Ze heeft bij ons in 8 maanden veel mensen geholpen en gedragen. Ze was zacht, rustig en warm. Op een ochtend kwam Brenda de paarden voeren. Jona lag op de grond en wilde niet opstaan. De dierenarts concludeerde koliek en wist al snel te vertellen dat ze het waarschijnlijk niet zou overleven. Natuurlijk waren we enorm verdrietig. We hebben met het hele team en verzorgers afscheid genomen van haar. Toen de dierenarts kwam om haar te verlossen was ze zelf al bijna overgegaan. Lieve Jona we missen je nog elke dag!

RIP Jona

Skippy

Onze kleine knappe dame. Ze is 1.38 hoog en haar originele naam is Neeltje. Wij vonden skippy meer toepasselijk omdat ze zowel vrolijk als ondeugend is. Ze is heel gevoelig voor spanning van mensen en dat zorgde er voor dat Skippy niet zo geschikt bleek voor therapie. Ook als rijpaard deed ze vaak gekke dingen en liet ze zich moeilijk sturen. Achteraf hoorde we van haar allereerste eigenaar dat ze zich in haar jonge jaren ook al zo gedroeg tijdens het rijden. Om deze reden hebben we voor Skippy een huisje gezocht waar ze op 2 hectare land alleen maar paard hoeft te zijn. Ze staat daar de hele dag te chillen met paardenvriendjes. We hopen hiermee aan haar wensen te hebben voldaan. Skippy blijft altijd in ons hart omdat ze gewoon een bijzondere eigenwijze kleine lieve dame is!

Yellow

Hij is speels en rent graag over het land. Waar hij de kans krijgt zal hij direct zijn dominantie laten zien. Yellow is vrolijk en speelde graag met Baloo en Jack. Met jack bleef het vriendelijk en met Baloo liep een stoeipartijtje wel eens uit op een echte vechtpartij. In therapie was Yellow echt een master in grenzen oefeningen. Helaas verveelde hij zich bij ons. Hij werd weinig uitgedaagd waardoor we uit liefde voor hem een ander huisje hebben gezocht, Nu wordt hij hoog in de dressuur gereden waardoor hij zijn energie goed kwijt kan en helemaal happy is. We zullen hem voor altijd blijven missen want hij was ons eerste paard. Hij heeft 2Tango groot gemaakt en daar blijven we hem altijd dankbaar voor!