Burnout Jaartraject

Programma speciaal voor mensen met een burnout.
 
schrijf in voor de info avond

Jaartraject voor burnout naar je krachtige zelf met behulp van de paarden – Start: september 2018

>> Kom naar in de informatieavond op 18 september om te kijken of dit bij je past.

Ben jij burn out? Of weet je niet zeker of je burnout bent, maar voel je je in ieder geval heel ver weg van jezelf?

Dan ben al lange tijd op verschillende manieren over je grenzen gegaan! Wij kunnen helpen met ons jaartraject waarin je alles leert om weer in balans te komen en waarin je leert om te voorkomen dat je opnieuw op dit punt beland. 

Grote kans dat je burnout bent omdat je vasthoudt aan oude gewoontes en overtuigingen die je vroeger hebt meegekregen. Bewust, of onbewust. Je ontwikkelt sommige van deze patronen namelijk al vanaf voordat je geboren werd, wist je dit?

Wat je meemaakt in de baarmoeder en tijdens de geboorte is een blauwdruk voor jouw patronen. In eerste instantie voelt het goed want zo ‘ben’ je gewoon. Dit is wat je lijf en je hersenen geleerd hebben over jou. Dit is wat je geleerd hebt om te doen en dat is succesvol gebleken. Daarmee heb je de baarmoeder en de geboorte overleefd. Als je vervolgens lastige situaties meemaakt en niet voldoende basisvertrouwen heb opgebouwd, kunnen deze patronen je steeds meer in de weg gaan staan. Je leeft het uit als een soort script. Deze patronen gaan je uitputten of zorgen ervoor dat je niet vooruit komt. Dat punt heb je nu bereikt.

Wij geloven dat het herstellen van een burnout begint bij bewustwording. Waarom doe je wat je doet? Hoe komt het dat je steeds over je grenzen laat gaan? In ons jaartraject helpen we je graag om uit je patronen te komen en weer terug bij je diepere zelf te komen.

Samen met de kracht van de lotgenoten van de groep ga je alles onderzoeken tijdens 12 trainingsdagen. Daarnaast krijg je individuele therapie om jouw persoonlijke thema’s nog eens extra te onderzoek en te verwerken.

Het jaarprogramma In je kracht met burnout is

voor jou, als je jezelf kwijt bent en daardoor depressief of overspannen bent of in een burnout beland bent
voor jou, als je nog niet officieel burnout bent verklaard, maar als het niet goed met je gaat en je weet dat je NU iets moet veranderen
voor jou, als je al even thuiszit en het zat bent om “niks te kunnen”, maar je eigenlijk niet weet wat de eerste stappen zijn om er weer uit te komen.
voor jou, als je moe en uitgeblust bent en je soms afvraagt wat het allemaal nog voor zin heeft.
voor jou, als je je afvraagt hoe het ooit zover heeft kunnen komen en je jezelf bijna niet terug herkent
voor jou, als je oververmoeid hebt en heel graag weer die innerlijke “sprankel” wil voelen bij jezelf, waarvan je weet dat hij er zit
voor jou, als je last hebt van heftige emoties zoals boosheid, angst of verdriet.
voor jou, als je juist helemaal geen emoties (meer) voelt en graag weer dichterbij je gevoel wil komen
voor jou, als je voortdurend over je grenzen laat gaan en klaar bent om voor jezelf te gaan staan

 

Wij, Brenda en Maree, gunnen het jou om je mooiste leven te leven. Een licht leven, waarin je doet wat je graag wil doen, je veel energie hebt en je blij voelt.

Je hoeft het niet meer alleen te doen, we doen het samen!

Wij, Brenda en Maree, helpen jou om samen met de paarden uit je burnout te komen.

Met onze jarenlange ervaring in de hulpverlening en levenslange liefde voor paarden helpen we je om trauma’s en hechtingsproblematiek te verwerken. Samen gaan we aan de slag om patronen, angsten, verdriet, boosheid en beperkende gedachten los te laten, zodat je weer volop in het leven kunt gaan staan en vol zelfvertrouwen je leven leeft. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen in Nederland te laten ervaren hoe krachtig en helend het is om met paarden te werken en daarmee hun basisvertrouwen te herstellen. Het is onze droom om op een groot landgoed een therapeutisch expertise centrum op te richten waar je helemaal mag zijn wie je bent, waar je gezien en gehoord wordt en waar je zo lang als nodig is kunt zijn. Een centrum waar het draait om jou en waar jij en het werken met paarden centraal staan zodat we samen op diepe lagen aan jouw gezondheid kunnen werken. 

Waarom de paarden zo belangrijk zijn in jouw proces opweg naar jezelf…

Paarden zijn prooi- en kuddedieren. Om te overleven moeten zij gevoelens en intenties van anderen interpreteren en daarop reageren. Deze eigenschappen gebruiken we bij coaching met paarden. Het omgaan met paarden biedt je een snelle bewustwording. Paarden spiegelen direct en zonder oordeel je (onbewuste) gedrag. Dit geeft op veilige wijze diepgaand inzicht in jouw functioneren. Paarden zijn bijzondere therapeuten en coaches. Zonder er een goed of fout aan te verbinden, laten ze zien wat zij voelen bij jouw gedrag en jouw houding. Coaching en therapie met paarden is dan ook een zeer doeltreffende manier om inzicht te krijgen in het eigen gedrag.

Het mooie aan therapie met paarden is dat je direct een gedragsverandering bij het paard ziet wanneer jij als cliënt jouw eigen gedragingen, gedachten of emoties (h)erkent en verandert. Hierdoor worden de besproken thema’s en onderwerpen visueel en komt het bewustwordings- en veranderingsproces bij de cliënt veel sneller op gang. Alles wat je tijdens de paardentherapie leert kan je op die manier inzetten in de praktijk

Het burnout jaarprogramma

12 groepsbijeenkomsten waarin we werken aan de 4 elementen van geluk…

Eén dinsdagavond per maand staat er één groepsbijeenkomst gepland waarin we je meenemen in de 4 elementen. Samen met de kracht van de lotgenoten van de groep ga je alles onderzoeken. We gaan aan de slag met een stukje theorie en praktische oefeningen met de groep of juist individueel. Aan de hand van de 4 elementen kom jij weer helemaal in je element.

September t/m november – Thema AARDE

(3 dagen)

In de aarde trainingen kijken we naar je grenzen en wat je wel en niet wilt.

Tijdens de aarde dagen gaan we aan de slag met stevig staan, lichaamstaal bewustzijn, aanwezig zijn, er mogen zijn, hier en nu en grenzen.

December t/m februari – Thema WATER

(3 dagen)

In de water dagen gaan we onze emoties en relaties onder de loep nemen.

Tijdens de water dagen leer je meebewegen, jeigen pad bewandelen, je eigen energie behouden en empathie

In de aarde dagen kijken we naar je grenzen en wat je wel en niet wilt.

Tijdens de aarde dagen gaan we aan de slag met stevig staan, lichaamstaal bewustzijn, aanwezig zijn, er mogen zijn, hier en nu en grenzen.

Maart t/m mei – Thema LUCHT

(3 dagen)

In de lucht dagen gaan we vooral onze gedachtes onderzoeken.

Tijdens de lucht dagen leer je je eigen ruimte innemen, licht en luchtig te zijn en te leven en hoe om te gaan met piekeren en ander zaken van het hoofd

Juni t/m augustus – Thema VUUR

(3 dagen)

In de vuur dagen kijken we naar waar je vlammetje van gaat branden. Hoe je dus weer burn on kunt worden.

Tijdens de vuur dagen gaat het om waar jouw vlammetje van gaat branden en om je kwaliteiten en uitdagingen

& 12 individuele therapiesessies waarin we werken aan je persoonlijke behandelplan

Om de groepsprocessen te ondersteunen, hebben we iedere maand ook één individuele therapiesessie met de paarden waarin we gaan kijken naar hoe je echt vanuit de basis gedragspatronen kunt doorbreken, zodat je zo snel, maar vooral effectief mogelijk weer uit je burnout komt. Er wordt gekeken naar wat jouw doelen en plannen zijn en op basis daarvan wordt een plan opgesteld. Hierdoor kan een veranderingsproces in gang worden gezet waarbij we jouw doelen nauwlettend in de gaten houden.

Tijdens de therapie kijken we vooral naar je eigen kracht en je eigen probleemoplossend vermogen. Jij weet het beste wat goed voor je is en wat je nodig hebt.

De middelen die 2Tango Training & Coaching daarvoor inzet zijn paardencoaching of paardentherapie, EMDR, CREF Behandeling, emotie regulatie en vaardigheden trainingen.

Samen gaan we diepgaande processen door om jouw doelen te bereiken.

 & … onze grote droom: afsluiting op Ijsland

We willen graag het traject afsluiten september 2019 op Ijsland, waar alle elementen en alles wat we geleerd hebben samenkomen. Deze reis kun je optioneel extra bijboeken. De details hierover volgen nog.

 

Praktische informatie over de coaching met de paarden bij 2Tango

De sessies met de paarden en de groepstrainingen vinden plaats op onze locatie in Veghel.Onze locatie is goed te bereiken met de auto, maar ook met het openbaar vervoer.

De groepstrainingen vinden een keer per maand plaats op dinsdagavond van 17:00 – 19:00. 

Individuele sessies zullen we los inplannen. Je kunt dus zelf kiezen hoe het uitkomt.

We werken met onze 6 paarden Yellow, Zorro, Jack, Mitch en Skippy en Balou en hond Pepper. Allen heel lief en gevoelig in tijdens de trainingen en de therapie.

Let op: Het jaarprogramma start op 25 september 2018

Plekken beschikbaar:

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Totale kosten voor het jaartraject: €2 1 6 0 euro incl. btw

Je betaalt evenveel als ieder ander hier in therapie en het traject wordt ook nog eens deels vergoed door aanvullende ziekenkosten verzekering.

Bekijk hier het vergoedingsoverzicht 2018.

Staat je verzekering er niet bij? In januari kun je overstappen naar een andere verzekering!

Garantieregeling

De kracht van het jaarprogramma zit hem in de duur van het traject, maar ook in de kracht van de groep. Hoe fijn is het als je een jaar lang met gelijkgestemden kunt werken? Om de veiligheid te waarborgen, start de gehele groep in september en is het niet mogelijk om tussentijds in te stromen of te stoppen.

Wat nou als blijkt dat het toch niet zo goed bij je past als je had verwacht? Dan kun je tijdens de eerste trainingsdag en/of individuele sessie aangeven dat je het traject niet af wil maken. Je betaalt dan alleen de kosten voor de maand september.

Wij gunnen het jou om zelf regie te krijgen over je leven

Ben jij een leven vanuit overleving ook zat? Heb je er ook genoeg van dat je geleefd wordt en dat je moeilijk keuzes kunt maken en niet voor jezelf kunt gaan staan? We gunnen het jou oprecht om levensvreugde te leven. Dat je weer uit je burnout komt, en je talenten kunt gaan leven. Dat je iets kunt doen wat echt bij je past en waar je iedere dag vol plezier je bed voor uitkomt.

Wij, Brenda en Maree, en onze paarden Yellow, Zorro, Jack, Mitch en Skippy en Balou hopen je binnenkort te ontmoeten.

Informatie avond

We begrijpen dat het kiezen voor een jaarprogramma best een grote stap is. Daarom willen we je graag meer vertellen over onszelf en het programma tijdens onze informatieavond op dinsdag 18 september van 16:00 – 18:00 uur op onze locatie in Veghel.

Je krijgt theorie, maar gaat ook ervaren hoe het werken met de paarden is. Uiteraard kun je je tijdens de informatieavond inschrijven voor het jaartraject.

Inschrijven voor de informatieavond op dinsdag 18 september